Zowel online als offline begeleiding mogelijk

Vergroot je veiligheid

  • Welke maatregelen neemt u om de veiligheid van uw mensen te vergroten?
  • Wat doe je als een klant verbaal maar ook fysiek agressief wordt?
  • Hoe handel je bij een bedreiging?

Wilt u in de vorm van een teamuitje kennis maken met het vergroten van uw veiligheid?
Kijk dan bij Teamuitje vergroot je veiligheid

Printklare flyer Vergroot je veiligheid

Artikel TvD Juni 2016
Agressie in de Dierenartspraktijk

Wat is het?

Stel de situatie op uw praktijk loopt uit de hand, verbaal, fysiek, of iemand wil er met de kassa vandoor. Weten u en uw collega’s hoe te handelen? Tijdens deze training wordt uw gehele team door een Krav Maga instructeur en expert in conflicthantering en fysiek handelen op het gebied van veiligheid getraind. Uw team neemt samen met de expert voorgestelde scenario’s door op uw eigen praktijk om in elk stadium van het conflict samen met uw collega’s adequaat te leren handelen binnen uw eigen omgeving.

Waarom dit programma?

Gelukkig is het contact met uw klant op dagelijkse basis goed genoeg om de dag veilig af te sluiten. Maar wat als dat op een dag nu anders is? Daar bij stil staan is heel belangrijk. Wij merken bij de praktijken die wij bezoeken dat hier nauwelijks aandacht voor is. Wat jammer is want u kunt samen met uw collega’s heel veel doen op de werkvloer om bedreigende en intimiderende situaties het hoofd te bieden.

Ons motto: ‘U kunt beter weten wat u moet doen en het nooit nodig hebben dan niet weten wat u moet doen en het nodig hebben

Voor wie?

Voor praktijken die eens stil willen staan bij een niet zo leuk onderwerp, waar we liever niet bij stil staan. En dat is ‘wat als het echt mis gaat?’ Denk hierbij aan verbaal en fysieke incidenten met klanten. Denk aan wat te doen bij een overval of bedreiging? Maar ook hoe sta je in de spreekkamer? Met je rug naar de deur of met je gezicht? wie kan het eerst de deur uit als het uit de hand loopt de klant of jij?

Programma

Dit programma is voor dierenartspraktijken die willen weten hoe hun medewerkers het best kunnen handelen in de volgende situaties;

  • Verbaal geweld leren de-escaleren
  • Fysiek geweld het hoofd bieden
  • Een overval op de praktijk

Duur

Middag of ochtend

Locatie & Datum:

Op de eigen locatie

Aanvullende informatie:

Spaarne Veterinair biedt in samenwerking met TryForce op maat gemaakte programma’s in conflicthantering, zelfverdediging.
Krav Maga expert level instructeur Elkan van Dijk verzorgt de training.

Wat kost het:

€875, exclusief btw. Exclusief reiskosten

Dit artikel omschrijft een geweldsincident in het Tijdschrift voor Diergeneeskunde Februari 2016
Geweld in de Praktijk februari 2016 KNMvD

Onze Testimonials

Ik ben ontzettend blij dat ik het Ontwikkeltraject heb gevolgd, daardoor doe ik nu wat ik echt leuk vind en dat is ten slotte het belangrijkste. Nogmaals dankjewel voor alles wat ik heb geleerd Tijn! en binnen mijn eigen werk in de praktijk bewijst het al zijn nut. Mariëlle Beliën
Nieuwe vragen geven nieuwe inzichten, Tijn stelt mij die vragen. Tessy Ernst, directeur Spoedkliniek voor Dieren, MCD
Kees en Tijn, wat zijn jullie bevlogen mannen. Je weet dat het besmettelijk is. ik heb het ervaren. Dank voor het vertrouwen en de vele inspirerende bijeenkomsten. Nicole Mastenbroek (Dankwoord promotieonderzoek 'the arts of staying engaged')
Een essentieel onderdeel bestaat uit het zelf vormgeven van het traject en het zelf initiëren van verandering, met als doel zelfinzicht.
Zowel Tijn als Kees brengen via professionele methoden, zonder daarbij de intuïtie te schuwen, contouren aan in het verhaal dat wij over onszelf vertellen. Dit helpt om een beter begrip te ontwikkelen over de dynamiek van je eigen leven.
Tineke weet in 1 dag de essentie over mijn persoonlijke missie helder te krijgen. Een unieke ervaring die iedereen zou moeten doen. Suzan
Investeren in je medewerkers is goed voor de medewerker, de patiënt, de klant en daarmee ook voor de Spoedkliniek! Tessy Ernst, directeur Spoedkliniek voor Dieren Amsterdam, MCD.
Hoe kan ik mijn personeel betrekken in de bedrijfsvoering en elkaar met vertrouwen en respect te behandelen? Denk dan aan Spaarne Coaching!. Laat je helpen door mensen met verstand van zaken en herontdek jezelf, je bedrijf en je personeel. Richard van Dortmont, Dierenkliniek Toolenburg en IJweg
De aanpak van Spaarne Coaching wordt gekarakteriseerd door de interesse voor de persoon die zij op dat moment tegenover zich hebben, en het verbinden van het professionele en het privé aspect van het leven van diegene.

Spaarne Coaching

Anna van burenlaan 60
2012SM Haarlem
info@spaarneveterinair.nl
06-45075993

Aanmelden nieuwsbrief